Членове

Пламен Бачовски – председател

Пламен Бачовски започва киноложката си кариера като хендлер през 1998 г. с кучета от V-та FCI група. В следващите години работи с различни породи като се състезава в много европейски страни. Той е сред първите български хендлери, постигнали сериозни успехи на най-големите международни FCI форуми. С години труд успя да изгради репутация на истински професионалист както в България, така и в чужбина.

Пламен притежава и се състезава с пудели от 2004-та година. Първото му кучило мини-пудели се ражда 2005-та, а през последвалото десетилетие кучета негово развъждане стават радост и гордост на стопаните си не само в България, но и в Европа. В кенел MURFIN се работи за качество, а не за количество. Произведените в развъдника кучета са образци на породата и гордост за българската кинология.

Пламен е и международен съдия за всички породи от IX група.

Стела Райчева – отговорник по развъдната дейност

Кучетата винаги са били център на живота на Стела, макар че по професия е журналист. През годините като приемен стопанин и с работата в приют „Фермата“ е работила с хиляди кучета. Тя е съ-основател, а след това и дългогодишен координатор на Animal Rescue Sofia. Участвала е в множество международни и местни инициативи за защита на животните и решаването на проблема с бездомните кучета.

Внася първия си пудел от Финландия през 2004 г. Първото кучило стандартни пудели се ражда в дома и през 2008-ма. Сега развъжда заедно с Пламен Бачовски в развъдник Murfin и е вносител на италианската козметика Special One. Нейни кучета са печелили множество титли в цяла Европа, но винаги са били на първо място обичани домашни любимци.

Вера Дограмаджиева – секретар

Пуделите са едновременно страст и професия за Вера Дограмаджиева, която е мастър грумър с над 25 години стаж. Отглежда пудели от 1996г. и е собственик на салон Grooming Studio Vera. Тя е единственият изцяло специализиран и посветен на породата български грумър.

През дългите си години работа и кариерно развитие Вера е подготвяла кучета от почти всички породни групи за големи киноложки изложби в България и в чужбина. Участвала е в семинари на световно признати майстори като Олга Архипова, Георгий Гогинашвили, Роман Фомин, Умберто Леман, Чиара Пичионети, Джени Харисън Смит и др.  През 2019-та и 2021-ва година Вера стана първенец (BIS) в националното състезание на Българската груминг асоциация. Лектор на Artero за пудел груминг – април 2021.

Благодарение на работата си и искрената любов към породата, Вера успя да проследи отблизо развитието на пуделите в България от демократичните промени до днес. Нейният всеотдаен труд и неизменно красиви собствени кучета се превърнаха в магнити за притегляне на нови фенове към породата.

Членове:

Аделина Банакиева

Ана Яневска

Анелия Чочанова

Анет Илиев

Антония Топалова

Бойка Башлиева

Велислава Илинова

Вера Дограмаджиева

д-р Веселина Дукова

Веселина Иванова

Владислава Флай

Даниела Огнянова

д-р Димитър Стаматов

Елена Стоянова

Елена Шеврикуко

Златина Давидовска

Златомира Проданова

Иван Мутовски

Ивайло Даскалов

Ивелина Иванова

Илияна Стефанова

Йордан Велев

Ирина Колева

Камен Траев

Константин Пасков

Лидия Варламова

Лили Чолакова

Марина Драгнева

д-р Моника Стефанова

Надежда Дюлгерова

Невена Маджирска

Никол Пачева

Пламен Бачовски

Ралица Русева

Румен Кесерджиев

Светла Величкова

Серж Ованесян

Симба Груп ЕООД

Славяна Славева

Стела Райчева

Таня Ценова

Татяна Велчева

Християна Дънкова

Чавдар Недев

Юлия Русева