Членове

Пламен Бачовски – председател

Пламен Бачовски започва киноложката си кариера като хендлер през 1998 г. с кучета от V-та FCI група. В следващите години работи с различни породи като се състезава в много европейски страни. Той е сред първите български хендлери, постигнали сериозни успехи на най-големите международни FCI форуми. С години неуморен труд успя да изгради репутация на истински професионалист както в България, така и в чужбина.

Пламен притежава и се състезава с пудели от 2004-та година. Първото му кучило мини-пудели се ражда 2005-та, а през последвалото десетилетие кучета негово развъждане стават радост и гордост на стопаните си не само в България, но и в Европа. В кенел MURFIN се работи за качество, а не за количество. Произведените в развъдника кучета са образци на породата и гордост за българската кинология.

Пламен е и международен съдия за всички породи от IX група.

Стела Райчева – отговорник по развъдната дейност

Семейството на Стела има традиции в кинологията още от първите киноложки изложби, организирани от Ловно-рибарския съюз през 70-те. Заобиколена е с кучета от ранна възраст, занимавала се е със спортна дресура и има задълбочени интереси в областта на етологията. Като журналист е автор на огромен брой текстове и предавания за животни, има издадена книга.

През 2009 г. Стела става съ-основател, а след това и дългогодишен координатор на Animal Rescue Sofia. През приемния и дом и чрез работата и в приют „Фермата“ е работила със стотици кучета. Участвала е в множество международни конференции и семинари за защита на животните, и посветени на работата по решаването на проблема с бездомните кучета.

Внася първия си пудел от Финландия през 2004 г. Първото кучило стандартни пудели се ражда в дома и през 2008-ма. Нейни кучета са печелили множество титли в цяла Европа, но винаги са били на първо място обичани домашни любимци.

Вера Дограмаджиева – секретар

Пуделите са едновременно страст и професия за Вера Дограмаджиева, която е мастър грумър с над 25 години стаж. Отглежда пудели от 1996г. и е собственик на салон Grooming Studio Vera. Тя е единственият изцяло специализиран и посветен на породата български грумър.

През дългите си години работа и кариерно развитие Вера е подготвяла кучета от почти всички породни групи за големи киноложки изложби в България и в чужбина. Участвала е в семинари на световно признати майстори като Олга Архипова, Георгий Гогинашвили, Умберто Леман, Чиара Пичионети, Джени Харисън Смит и др.  През 2019-та година спечели титлата BIS в националното състезание на Българската груминг асоциация.

Благодарение на работата си и искрената любов към породата, Вера успя да проследи отблизо развитието на пуделите в България от демократичните промени до днес. Нейният всеотдаен труд и неизменно красиви собствени кучета се превърнаха в магнити за притегляне на нови фенове към породата.

Членове:

Ана Яневска

Ангел Зафиров

Бойка Башлиева

Весела Христофорова

Даниела Огнянова

Златина Давидовска

Илиана Стефанова

Йоан Славчев

Камен Траев

Мадлен Киселинова

Никол Пачева

Светла Томова

Серж Ованесян

Таня Ценова

Татяна Велчева

Чавдар Недев

Цветина Борисова